У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися творчі конкурси з фізичної культури та образотворчого мистецтва. Продемонструвати свої спортивні вміння та мистецькі навички до закладу вищої освіти приїхали абітурієнти з різних куточків Черкащини.

Майбутні фізкультурники сьогодні здавали силову, ігрову вправи, акробатику та плавання.

Будучи майстром спорту зі спортивної гімнастики, Аніта вирішила вдосконалювати спортивну майстерність у стінах Черкаського національного. Юрій, який вже має спортивний розряд майстра спорту з боксу, обрав ЧНУ імені Богдана Хмельницького за порадою старшого брата.

— У майбутньому я мрію стати тренером. Черкаський національний університет є одним із кращих закладів вищої освіти області. Тому й вирішив вступати сюди. Переконаний, що тут я отримаю якісну освіту та перспективи для власного розвитку, — зазначає хлопець.

Користуючись інформацією з офіційних сайтів та соціальних мереж, майбутню професію обирав черкащанин Андрій. За його словами, в електронних ресурсах знайшов усю потрібну інформацію про обрану професію.

— Мене зацікавили можливості навчання в інституті фізичної культури, спорту та здоров’я. Оскільки я ще в школі займався різними видами спорту, зокрема, змішаними єдиноборствами, вирішив спробувати свої сили тут, — розповідає абітурієнт.

Вступникам, які планують пов’язати життя з мистецтвом, було запропоновано намалювати натюрморт.

Абітурієнтка Дарина вже понад 10 років займається живописом. Дівчина переконана, що навчання в Черкаському національному дасть їй можливість розвиватися та отримувати нові знання.

Із дитинства займається образотворчим мистецтвом і Олександр:

—   Вступаючи до закладу вищої освіти, прагну отримати ґрунтовні знання, можливість удосконалювати їх на практиці, а в майбутньому використати у професійній діяльності, — ділиться планами хлопець.

Про те, як проходили творчі конкурси в Черкаському національному, дивіться у відео.

Нагадаємо, що з 14 по 26 липня для вступників на перший курс освітнього рівня «бакалавр» проводяться творчі конкурси. Їх складають ті, хто збирається вступити на спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та «Фізична культура і спорт». Детальніше читайте на сайті університету у розділі «Творчі заліки, конкурси».

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького