bgb
 
 
 
 
 

15 серпня Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького відвідав народний депутат України Віталій Войцехівський (виборчий округ №197, куди входить і значна частина електорату ЧНУ).

Він є членом парламентського комітету органів державної влади та місцевого самоврядування, а також входить до складу Міжнародного об’єднання ВПО України.

Поважного гостя зустрів перший проректор Василь Мойсієнко. Він зробив стислий огляд сьогодення провідного закладу вищої освіти Черкащини, повідомив про перебіг цьогорічної вступної компанії, підкресливши, що, як і досі, ЧНУ залишається в когорті лідерів популярності серед абітурієнтів. Особливу зацікавленість у народного депутата викликала інформація про запровадження в університеті нових освітніх програм, організацію дуальної освіти, академічну мобільність та міжнародні зв’язки, а також про перипетії різногранного спортивного життя.

Народний депутат побував у інформаційно-просвітницькому осерді університету — науковій бібліотеці імені Михайла Максимовича. Він дав схвальну оцінку роботі книгозбірні, оглянув об’єкти монументального мистецтва на прилеглій території, а потім ознайомився з експозицією Музею історії університетської книги. У книзі відгуків Віталій Олександрович залишив такий запис: «Світ тримається на фанатах! Велика подяка колективу бібліотеки і особисто Григорію Михайловичу за збереження традицій, оптимізм та впевненість у нашій Перемозі! Слава Україні!»

Народний обранець пообіцяв підтримку просвітницько-науковій діяльності університетської книгозбірні.

Григорій Голиш, директор наукової бібліотеки ім. М. Максимовича