bgb
 
 
 
 
 

Студентка четвертого курсу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спеціальності «Право» Олександра Пономар стала учасницею Літньої школи права «Сила права та юридичних клінік в умовах війни».

Захід організували за підтримки ОБСЄ у партнерстві з Асоціацією юридичних клінік на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Юридична клініка ЧНУ ім. Б. Хмельницького цьогоріч мала почесну можливість долучитися до участі у Школі. Попередньо пройшовши відбірковий етап, участь у Школі взяли 15 викладачів-кураторів та 15 студентів-консультантів юридичних клінік з усієї України.

Протягом тижня українські та іноземні експерти проводили навчальні сесії та воркшопи з важливих аспектів діяльності клінік в умовах війни.

Учасники досліджували питання специфіки функціонування спеціалізованих ЮК, вивчали та систематизували питання врахування гендерних аспектів під час роботи. Практично працювали над удосконаленням стандартів діяльності юрклінік та їх примірного Етичного кодексу.

Поділилися досвідом та відточили навички інтерв’ювання та консультування клієнтів, збільшили свій практичний досвід у сфері медіації. 
Кожен з учасників брав участь у дебатах та виступав у ролі оратора.

У Літній школі взяли участь адвокати, керівники юрклінік, юристи, студенти-клініцисти, що надало можливість знайомства з колегами з різних сфер юридичної діяльності, обміну практичним досвідом.

— Наша студентка Олександра Пономар отримала стимул професійно зростати та розвиватися у сфері права. Готова ділитися набутими знаннями і навичками зі своїми колегами-консультантами  юридичної клініки ЧНУ.

Висловлюємо особливу подяку Асоціації юридичних клінік України та Програмі  підтримки ОБСЄ для України за сприяння в організації Літньої школи, — зазначила директорка «Юридичної клініки» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Олександра Пономар, студентка ННІ економіки і права