bgb
 
 
 
 
 

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького розвиває навчально-науковий центр підтримки та реабілітації ветеранів війни і студентів.

Черговим кроком стане співпраця з навчально-реабілітаційним центром Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Про це ректор ЧНУ Олександр Черевко говорив із директором навчально-реабілітаційного центру НУФВС, доктором медичних наук Віктором Коржем.

Віктор Петрович розповів, що Національний університет фізичного виховання і спорту України активно реалізує експериментальний проєкт Кабінету Міністрів України з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації у межах однойменної Постанови Уряду від 30 січня 2024 року.

Ректор ЧНУ розповів, що зроблено в цьому напрямі в університеті.

— На базі кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації, психологічного факультету, кафедри фундаментальної медицини цю роботу ведемо давно. Але з початком повномасштабного вторгнення стало зрозуміло, що це тренд на роки. Тому маємо об’єднувати зусилля з колегами. Саме для цього вже уклали угоди з Івано-Франківським національним медичним університетом, а також із Resort Medical Park (Буковель). Співпраця з НУФВС стане наступним етапом, — наголосив Олександр Черевко.

Про те, що роблять для реабілітації ветеранів війни викладачі та студенти ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я ЧНУ, поінформував директор інституту Леонід Нечипоренко.

Директор центру підтримки та реабілітації ветеранів війни і студентів ЧНУ Максим Долженков поділився власним ветеранським досвідом.

Віктор Корж та Олександр Черевко  обговорили актуальні питання співпраці, обміну досвідом та планування подальших спільних ініціатив

Так, одним із перших результатів співпраці стало рішення про організацію найближчим часом спортивних змагань для ветеранів та членів їхніх сімей. Ініціатива спрямована на підтримку фізичної активності та соціальної інтеграції ветеранів, а також на розвиток партнерських відносин між університетами. Очільник делегації НУФВСУ Віктор Корж зазначив:

— Співпраця між Національним університетом фізичного виховання і спорту України та Черкаським національним університетом задля реалізації Постанови КМУ № 104 є важливим кроком для підтримки ветеранів та їхніх сімей. Проведення спільних заходів та спортивних змагань дозволить не лише зміцнити фізичне здоров'я учасників, але й сприятиме їхній соціальній інтеграції та психологічному відновленню. Ми раді бути частиною цієї ініціативи та бачити, як наука, освіта і спорт об’єднуються задля допомоги тим, хто цього потребує.

Учасники робочої зустрічі оглянули матеріально-технічну базу ЧНУ, яка може використовуватися для втілення в життя державної ініціативи. Приміщення центру підтримки та реабілітації ветеранів війни і студентів продемонструвала директорка Студентського містечка ЧНУ Тетяна Кожемяко, яка є доценткою кафедри анатомії фізіології та фізичної реабілітації

Ця зустріч стала важливим кроком у зміцненні взаємодії між університетами та відкрила нові перспективи для подальшого співробітництва у різних напрямках.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, сайт НУФВСУ