Напередодні Дня Незалежності України ННІ міжнародних відносин, історії та філософії ініціювали проєкт «Незалежність України очима молоді».

Студентам Черкаського національного уінверситету імені Богдана Хмельницького пропонують розказати, що для них, молодих людей, народжених у ХХІ столітті, означає Незалежність України. Особливо в умовах російсько-української війни. Тривалої народної війни за незалежність і суверенітет України, війни за цивілізаційний вибір. Адже Україна відстоює свою приналежність до європейської цивілізації і водночас — ті засадничі цінності, права і свободи, що лежать в основі західного світу. Як молодь, що у майбутньому увійде до когорти інтелектуальної еліти України і буде розбудовувати нашу державу, бачать свою роль і місце у цих процесах.

Важлива думка кожного. Долучитися можуть всі охочі, майбутні студенти і наші випускники.

Свої роздуми можна надсилати на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Також можна записати відео й надіслати на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Правила для знімання:

1. Знімання у fullHD 1920x1080;

2.  Горизонтальне розміщення телефону

Розпочнемо з есею студента 4 курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Дмитра Погрібного.

Незалежність, відносно країни, на мою думку, повинна мати такий вигляд: країна самостійно обирає свій шлях. Може, незалежно від сусідніх держав, обирати, з якими іншими міжнародними гравцями їй вести справи. Незалежність — це, в першу чергу, висловлення своєї думки на міжнародній арені без допомоги інших. Також, вважаю, що в теперішній час, справжня незалежність дуже потрібна нашій країні. Оскільки проживати в «де-юре» незалежній країні, це ще не означає що ми дійсно незалежні.

На фото — посвята в першокурсники ЧНУ ім. Богдана Хмельницького в Історико-архітектурному комплексі «Резиденція Богдана Хмельницького», м. Чигирин.

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії