Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до співпраці з Київською школою дипломатичних мистецтв у межах міжнародного академічно-тренінгового проєкту «Civic Education vs. Disinformation: Countering Fake Histories in International Politics and Propaganda» («Громадянська освіта проти дезінформації: протидія неправдивим трактуванням історії в міжнародній політиці й пропаганді»). 

Реалізуватиме цю ініціативу навчально-науковий інститут міжнародних відносин, історії та філософії за підтримки програми «USAID/ENGAGE» («Enhance Non-Governmental Actors and Grassroots Engagement») та міжнародної гуманітарної організації «Pact». 

У ролі партнерів виступають Школа права й дипломатії імені Остіна Барклая Флетчера (Fletcher School of Law and Diplomacy) Університету Тафтса (США), Програма студій із глобальної політики, дипломатії й сталості довкілля (Global Policy, Diplomacy, and Sustainability Fellowship) від аналітичного центру «Global Policy Insights» (Індія), а також інші інституції, що спеціалізуються на міжнародних відносинах і протидії дезінформації на міжнародному рівні.

У межах проєкту, що триватиме до кінця лютого 2023 року, заплановано провести серію освітньо-тренінгових семінарів для студентів і викладачів. Проводитимуть їх в онлайн форматі.

Куратор проєкту від ННІ міжнародних відносин, історії та філософії — доцентка Тетяна Терещенко.

Усі, кого зацікавила ця інформація, можуть ознайомитися з планом-графіком відповідних заходів. Детальна інформація про дату і час публікуватимуться окремо.

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії