Агропромисловий холдинг «Миронівський хлібопродукт» та Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького співпрацюватимуть на підставі угоди.

Відповідний документ був підписаний під час чергової зустрічі представників «МХП» зі студентами та викладачами університету.

Ректор Олександр Черевко, проректори, директори і декани ННІ інформаційних та освітніх технологій, ННІ економіки і права, факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем, а також студентство обговорили перспективи дуальної форми освіти.

— Сьогодні підписали угоду про співпрацю з агрохолдингом «Миронівський хлібопродукт». Студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» вже працюють на підприємствах «МХП», і це співробітництво розширюватиметься. Віримо в нашу перемогу і плануємо взаємодію на період до 2027 року. Угода дозволить майбутнім спеціалістам і їхнім викладачам бачити реальне виробництво ще під час навчального процесу. Це підвищить якість освіти та дасть студентам можливість вдало працевлаштуватися.

Дякую керівнику «МХП», уродженцю Черкащини Юрію Косюку за багаторічну співпрацю і успішні спільні проєкти! Майбутнє за такими прогресивними і соціально відповідальними виробництвами та нашою талановитою молоддю! — сказав Олександр Черевко.

— Вітаю з Днем знань! Вірю, що це буде старт для вашого саморозвитку! Розвиваймося упродовж життя! — зазначила очільниця відділу професійного навчання «МХП» Олена Азєєва.

Після підписання перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко розповів, як саме відбуватиметься освітній процес для тих, хто обере для себе дуальну форму освіти. За його словами, теоретичні знання студенти опановуватимуть в університеті, а практичні навички отримуватимуть безпосередньо на підприємстві. Тристороння угода, яка укладатиметься між підприємством, університетом та студентом, дасть низку гарантій та мінімізує ризики для молодого
фахівця.

Завершилася зустріч воркшопом, який провели для усіх присутніх Олена Азєєва та фахівець із професійного навчання персоналу «МХП» Ксенія Моторіна.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького