bgb
 
 
 
 
 

Координаторка Асоціації українських германістів від Черкаської області, завідувачка кафедри німецької філології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Леся Овсієнко взяла участь у ХХХІ Міжнародній науково-практичній конференції «Mit deutscher Sprache Grenzen überwinden».

Науковий захід проходив 27-28 вересня у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Понад 100 вчителів та викладачів німецької мови з України, письменники з Німеччини та Австрії, Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Арад Бенкьо, директор Австрійського бюро кооперації у Львові Андреас Веннінгер, заступниця директора Гете-Інституту в Україні пані Катаріна Бук, професор Штефан Енгельберг з Інституту німецької мови у м. Маннгайм були почесними гостями конференції.

Під час пленарного засідання, воркшопів та роботи секцій йшлося про важливе завдання сучасних германістів — популяризацію української мови, літератури і культури на теренах німецькомовних країн. Під час проведення конфереції Гете-Інститут представив виставку до 100-річчя від смерті Франца Кафки.

Учасники заходу мали можливість на VR-інсталяції поринути у віртуальний світ, ознайомившись з фрагментом із життя Франца Кафки. Кафедра німецької філології дякує Асоціації українських германістів за проведений захід та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Кафедра німецької філології