Сьогодні 85-річний ювілей святкує легенда спорту та почесний громадянин Черкащини, Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, випускник Черкаського державного педагогічного інституту.

Взірець працездатності, Андрій Іванович все своє життя присвятив спорту. Спорт для нього ніколи не був просто дозвіллям, а був наполегливою працею задля досягнення поставленої мети.

Привітали ювіляра від імені громади начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець спільно з головою  Черкаської обласної ради Анатолієм Підгорним. Видатному спортсмену вручили відзнаку «За особливі заслуги перед Черкащиною».

— Вітаємо єдиного на Черкащині Олімпійського чемпіона! Бажаємо здоров’я й довголіття! — зазначив ректор Олександр Черевко.

Хіміч Андрій Іванович народився 1937 року в Чернігівській області, навчався у Черкаському педагогічному інституті, нині — Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. У складі збірної СРСР спортсмен виборов золоту медаль у змаганнях із веслування на каное під час Олімпійських ігор у Токіо. Був тренером з веслування на байдарках і каное збірної СРСР, а згодом і збірної Болгарії. З 1985 року Андрій Хіміч працював тренером секції веслування понад 10 років у Чорнобаї. У березні 2017 року отримав нагороду в номінації «Спортивна слава України».

Олімпійське «золото» Андрія Хіміча — перше і поки що єдине на Черкащині. Черкаський національний пишається успішним випускником!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: сайт Черкаської ОДА