Викладачі кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького кандидатка економічних наук, доцентка Марина Дроботова і старша викладачка Надія Босецька успішно пройшли онлайн-навчання «Гігієна і санітарія для працівників закладів ресторанного господарства».

По завершенню навчання, склали іспит і отримали іменні сертифікати.

Програма була спеціально розроблена для працівників сфери HoReCa (ресторани, кафе, бари, їдальні) та невеликих виробництв (пекарні, кондитерські та інші цехи) і була адаптована до системи НАССР (системи управління безпечністю харчових продуктів).

Програма навчання передбачала отримання знань з багатьох важливих аспектів, в тому числі:

—  Гігієна та санітарія в закладі як основа харчової безпеки та системи HACCP.

— Вимоги законодавства щодо забезпечення санітарного та епідемічного стану в організації роботи закладів ресторанного господарства (громадського харчування) та торгівлі.

—  Санітарний режим підприємства та гігієнічні вимоги на потужності.

—  Ризики у харчовому продукті, які можуть спричинити шкідливий вплив на здоров'я людини.

—  Мікробіологічні аспекти. Основи мікробіологічного нормування якості харчових продуктів.

— Здоров'я і гігієна персоналу. Медичні огляди персоналу та належна гігієнічний практик.

Отримані знання викладачі застосовуватимуть у навчальному процесі. Це забезпечить підвищення професійної майстерності при викладанні таких дисциплін: «Технологія приготування продукції ресторанного господарства», «Ресторанна справа», «Управління якістю продукції та послуг готельно-ресторанного господарства» при реалізації Освітньої програми «Готельно-ресторанна справа».

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи