Громада Черкаського національного пройшла останньою дорогою Тараса Шевченка.

22 травня, через 157 років після перепоховання праху Кобзаря у Каневі, сотні людей прийшли вклонитися його могилі.

Учасниками заходу стали представники влади, громадськості, митці, освітяни, представники політичних партій і всі, хто приїхав до Канева з різних куточків нашої Батьківщини.
Від Успенського собору, у якому відбувся молебень, урочиста колона рушила до Чернечої гори.
До могили Шевченка несли квіти, а над Дніпром і кручами звучали пісні на його слова у виконанні мистецьких колективів Черкащини.

Чисельну делегацію Черкаського національного очолив ректор Олександр Черевко. Учасниками ходи стали й представники Луцького національного технічного університету на чолі з ректором Петром Савчуком. Напередодні в Черкаському національному університеті вони підписали угоду про співпрацю.

— Дуже важливо, що в нашому університеті вже стало традицією долати останню дорогу Кобзаря. Сьогодні ми тут усі разом: проректори, керівник профспілкового комітету, директори інститутів, декани факультетів, Студрада та студенти університету. Поряд із нами — справжні патріоти, учасники АТО, всі, хто любить і шанує Україну та її пророка Тараса Шевченка. Сьогоднішній захід не є жалобною ходою — це річниця повернення Кобзаря на рідну землю. І ми маємо носити в душі, виконувати та передавати наступним поколінням його заповіти, — наголосив Олександр Черевко.

Представники університету стали учасниками ще одного заходу на Тарасовій горі — відкриття виставки українського художника Віктора Клименка «На шляху століть».

Уродженець Донеччини, він з 1982 року жив і працював на Черкащині, а з 2002 року був професором кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва університету.

 

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького