Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького налагоджуватиме академічне співробітництво з Луцьким національним технічним університетом. Відповідну угоду підписали ректор Черкаського національного Олександр Черевко та його колега з Луцька Петро Савчук.

Під час зустрічі обговорили шляхи реалізації угоди. Луцьких колег цікавить робота з іноземними студентами, економічний та юридичний, природничий напрями, сфера інформаційних технологій. Усі ці напрями в ЧНУ успішно розвиваються. Планується також проведення спільних конференцій та наукових досліджень, об’єднання зусиль для участі в грантових програмах.

Колеги поділилися передовим досвідом та домовилися взаємно сприяти в пошуку й ліцензуванні нових спеціальностей, в розширенні ліцензійного обсягу, у підготовці науковців.

Університети поєднує і спільна національно-патріотична позиція. Тож делегація з Луцька на чолі з ректором Луцького національного технічного університету Петром Савчуком пройшла разом із черкаськими колегами останнім шляхом Кобзаря та побувала в шевченківських місцях на Черкащині.

Нагадаємо, Черкаський національний університет підтримує тісні зв’язки з українськими та зарубіжними закладами вищої освіти.

Серед партнерів ЧНУ — Києво-Могилянська академія, Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, Київська православна богословська академія, Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, Український католицький університет (м. Львів), Луганська державна академія культури і мистецтва та багато інших провідних вищих, загальноосвітніх навчальних закладів України й Черкащини.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького