bgb
 
 
 
 
 

Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Ернст Райхель провів у Черкасах зустріч із представниками Черкаської обласної та міської рад, громадськістю міста. Серед учасників зустрічі була й голова Студентської ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Юлія Нечипоренко.

Як зазначив сам Ернст Райхель, він мав на меті більше дізнатися про місто, його особливості, почути позицію молодих людей та їхні ідеї щодо розвитку Черкас і Черкащини.

Учасники спілкування порушували політично-соціальні питання. Обговорили військову ситуацію на Сході України. Не оминули увагою і роль громадських організацій у розвитку міста.

Голова Студентської ради Черкаського національного поінформувала про роботу органів студентського самоврядування в одному з найбільших закладів вищої освіти Черкащини. За її словами, університетська громада завжди долучається до міських проектів та є автором низки власних.

— Студентство Черкаського національного університету, заручившись підтримкою викладачів та адміністрації університету, реалізує соціальні проекти. Окрім цього, ми є ініціаторами проведення культурно-просвітницьких заходів, благодійних акцій, — зазначила Юлія Нечипоренко.

Також, за словами голови Студради, під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН була можливість поставити запитання та почути не лише ґрунтовну відповідь, а й поради.

— Це був цікавий досвід. Ми обговорювали актуальні питання, слухали думки представників влади та громадських активістів. Важливою була думка Ернста Райхеля стосовно того, що в нинішньому суспільстві має бути взаємозв’язок між молоддю та старшим поколінням, адже це є запорукою вдалих проектів — підсумувала Юлія.


Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького