bgb
 
 
 
 
 

26 липня о 18:00 завершується найвідповідальніший етап вступної кампанії — реєстрація електронних заяв абітурієнтів. У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького підбивають попередні підсумки цього етапу та готуються до наступних. У розпалі — проведення вступних випробувань, попереду — оприлюднення рейтингових списків вступників та подання абітурієнтами оригіналів документів до обраного вишу.

Як зазначив голова приймальної комісії ЧНУ, ректор Олександр Черевко, до Черкаського національного на всі форми навчання абітурієнти подали понад 8000 заяв. Найбільш популярними є економічні, юридичні, педагогічні спеціальності. Вступники обирають також спеціальності у сфері фізичної культури і спорту, іноземної філології.

За словами відповідального секретаря приймальної комісії ЧНУ Людмили Смалиус, сьогодні увечері електронна база з питань освіти закриється і абітурієнти та заклади вищої освіти чекатимуть, поки триватимуть підрахунки. 1 серпня Міністерство освіти і науки України оприлюднить рейтингові списки абітурієнтів. З того моменту кожен вступник повинен зайти в свій електронний кабінет і перевірити, чи отримав він бюджетне місце. На цьому етапі важливо тим, кого рекомендовано зарахувати на навчання за кошти Державного бюджету, до 6 серпня привезти оригінали документів до обраного навчального закладу. Ті, хто навчатиметься за власні кошти чи за кошти юридичних осіб, повинні подати оригінали документів і укласти контракти до 13 серпня.

Оперативну інформацію чи консультацію з будь-яких питань вступники та їхні батьки можуть отримати за телефонами 067-830-96-12, 063-803-29-71 або на сайті університету. 

Читайте також: Черкаський національний – лідер серед закладів вищої освіти Черкащини

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького