bgb
 
 
 
 
 

Студенти-медійники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького поспілкувалися із Сергієм Томіленком, головою Національної спілки журналістів України, членом виконкому Європейської федерації журналістів у форматі гостьової лекції.

Захід проведено у межах укладеної угоди про співпрацю між НСЖУ та Черкаським національним, зокрема кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій.

На початку зустрічі ректор Олександр Черевко подякував Сергію Томіленку за співпрацю та зазначив:

— Сьогодні ми активно впроваджуємо дуальну освіту в навчальний процес. Саме при застосуванні цієї форми освіти наші студенти безпосередньо працюють з роботодавцем. Нині в університеті реалізується дуальна освіта за 8 спеціальностями й ми постійно працюємо над розширенням цього переліку. Безумовно та угода, яку ми підписали з Національною спілкою журналістів України, підвищить якість освітнього процесу для підготовки майбутніх медійників, дасть додаткові можливості навчати журналістів у реальному професійному середовищі. Адже сьогодні на медіа покладається велика відповідальність за якісне і професійне інформування суспільства.

Під час лекції говорили про актуальну на сьогодні тему — роботу українських інформаційних видань в умовах воєнного стану.

Сергій Томіленко розповів про основні завдання, які виконує спілка, зокрема про активну співпрацю з міжнародними організаціями, постійну боротьбу з пропагандою та дезінформацією. Також спікер наголосив, що НСЖУ постійно співпрацює з кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ, зокрема долучає студентів до лекцій, вебінарів, тренінгів та інших інтерактивних навчальних заходів.

— Ви знаєте, що все наше навчання є практико-орієнтованим у кожній дисципліні. Ми запрошуємо до нас фахівців, колег на гостьові лекції, вебінари, тренінги. Це дає змогу бути інтегрованими в медійне середовище, — зазначила завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко.

Сергій Томіленко розповів, що зараз українські медіа перебувають у доволі складному становищі, адже в перший рік повномасштабного вторгнення понад 30% регіональних медіа закрились. Нині українські журналісти продовжують свою справу. Особливо цінною є робота медійників на прифронтових територіях, де друковані видання часто є єдиним джерелом достовірної інформації для громадян.

— Національна спілка журналістів України — це добровільне об’єднання, незалежне від держави. Ми раді підтримати й молодих журналістів, і студентів, адже ми – демократична організація. Якщо вам близькі цінності свободи слова, безпеки та професійності медіа, то ви можете стати членами нашої команди, — наголосив Сергій Томіленко.

Наприкінці лекції спікер зауважив, що, попри складну ситуацію в країні, журналісти підтримують одне одного та постійно самовдосконалюються.

— Лекція перевершила мої очікування. Було дуже цікаво почути про роботу журналіста, про виклики, які постають перед сучасними медійниками. Особливо запам’яталася розповідь про емоції, які сьогодні переповнюють медійників. Дякую ще раз університету, що дає змогу більше дізнатися про професію журналіста, — поділилася враженнями студентка 1-Ж курсу Анна Куюмджи.

Також Сергій Томіленко анонсував лекції з психологічної підтримки медіапрацівників від найкращих психологів з Американського комітету захисту журналістів. Перша зустріч відбудеться 15 жовтня. Детальніше про це можна дізнатися на офіційному сайті НСЖУ

Автор: Вікторія Соловей, студентка 1-Ж курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій.
Фото: Уляна Трофімова, студентка 1-PR курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій, пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького