Досвід Сингапуру для державного  будівництва та економіки України точно буде корисним. Як саме — можна дізнатися із книги Кішора Мухбабані «Чи виживе Сингапур».

Це видання презентував для ЧНУ ім. Б. Хмельницького Ігор Шевченко — український юрист, політик та громадський діяч, міністр екології та природних ресурсів України (2014—2015 рр.).

Сингапур — маленьке місто-держава, яке менш ніж за століття здійснило неймовірний успішний перехід із третього світу в перший. Які економічні інструменти застосовували, щоб збільшити впродовж 40 років існування рівень доходу на душу населення від 500 $ до 65584$ (у 131 раз)? Як досягти державі другого місця у світі, після США, за конкурентоспроможністю? Як досягти першого місця за показниками економічної свободи? Як увійти у першу десятку держав, уряд яких здійснює найбільш прозору політику та є найменш корумпованим в Азії при незмінному лідерстві лише однієї політичної партії? Як вдається функціонувати ефективно інституціям, якщо у державі чотири офіційних мови, якими публікують усі офіційні повідомлення?

Відповіді на такі актуальні і для нашої країни запитання можна отримати, прочитавши згадану книгу дипломата із 33-річним досвідом Кішора Мухбабані. У 1971-2004 роках він працював у Міністерстві закордонних справ і був постійним представником Сингапуру в ООН, викладав у Сингапурському національному університеті й Гарварді та увійшов до 100 провідних світових мислителів.

Студрада ННІ економіки і права вдячна за цікаві економічні видання, що передані до бібліотеки підрозділу ЧНУ та запрошує усіх зацікавлених до читання, тим паче сесія майже закінчилася!

ННІ економіки і права