Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до участі у програмі Ініціатива «Єднання» (Twinning) — проєкту партнерства українських закладів освіти із закладами освіти Великобританії та інших країн світу з метою попередження відтоку мізків, створення умов для подолання кризових явищ та розбудови системи вищої освіти України за найкращими світовими практиками.

Програма започаткована Британською консалтинговою компанією «Cormack Consultancy Group» (Велика Британія) за підтримки Міністерства освіти і науки України.

У межах програми відбулися дві онлайн зустрічі між представниками Черкаського національного та Університету Гринвіча під модеруванням «Cormack Consultancy Group». Обговорили концепцію співпраці, спрямованої на започаткування тривалого партнерства, яке дозволить підтримувати ЧНУ як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Були обговорені питання: можливостей офлайн і віртуальної форм академічної мобільності; організації літніх шкіл для здобувачів вищої освіти та працівників; безкоштовних курсів із вивчення англійської мови; долучення студентів ЧНУ як слухачів освітніх курсів Університету Гринвіча; запрошення лекторів для читання лекцій здобувачам освіти ЧНУ; наукова співпраця за спільними напрямами досліджень; доступ до онлайн-занять і віртуальних лабораторій; доступ до онлайн-ресурсів та ІТ-підтримка; доступ до бібліотечних ресурсів.

Партнерство між закладами освіти двох країн вже принесло позитивні зміни у життя університету. Підтримуючи ресурсами та ідеями, британські колеги вже допомогли з доступом до безкоштовних онлайн-курсів із вивчення англійської мови від британської освітньої платформи ReallyEnglish.  Мета благородна: допомоги українським студентам та науково-педагогічним працівникам покращити рівень володіння англійською мовою. Крім того, науковці ЧНУ отримали онлайн доступ до бібліотеки Лінди Холл.

— Ми вдячні ініціаторам та організаторам за проєкт, а британським партнерам — за реальну підтримку, яка надається університету та Україні в цей час, — сказав ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко.

Додаткова інформація:

 

  1. Сторінка кампанії #TwinForHope на вебсайті Universities UK  та у твіттері: https://twitter.com/UUKIntl, https://twitter.com/UniversitiesUK
  1. Сайт Cormack Consultancy Group - consultcormack.com/company-history and www.consultcormack.com/what-you-could-do-to-help

Відділ міжнародних зв’язків