У Черкасах відбудеться дискусія до Всесвітнього дня книги і авторського права «Українці — нація, що не читає?». Організатором заходу є черкаський буккросинг-клуб «FREEBOOK».

У центрі уваги учасників зустрічі будуть такі питання: особливості промоції української книги, культура читання та її популяризація, специфіка перекладу вітчизняної літератури, сучасні реалії цінової політики в Україні. Також учасники шукатимуть відповідь на запитання, чому українська молодь менше часу нині приділяє читанню та які фактори на це впливають.

Учасниками заходу стануть — Назарій Вівчарик, відповідальний редактор видання «Прочерк», Юлія Кропива, головна редакторка телекомпанії «ВІККА», Тетяна Очеретяна, головна редакторка газети «Нова Доба», Анна Іщенко, журналістка телеканалу «UA: ЧЕРКАСИ».

Свою експертну думку щодо розвитку книговидання та специфіку читання в Україні висловить авторитетний черкаський видавець Юлія Чабаненко.

В обговоренні також візьмуть участь — Дар'я Подолян, співзасновниця громадської організації «Промолодь», Олена Гаврильченко, активістка, волонтерка, член Молодіжної ради та СД  «Платформи» Черкаси, Анна Тиха, студентка спеціальності «Видавничий бізнес», учасниця ГО «Книжковий маестро»

Захід відбудеться 23 квітня о 17.00 у квітковому кафе «Botanica».

Буккросинг-клуб «FREEBOOK»