bgb
 
 
 
 
 

Яскраві презентації інститутів та факультетів, виступ самодіяльного ансамблю народного танцю «Черкащанка», пізнавальні конкурси і квести — університетська громада відзначила день міста Черкаси. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького був широко представлений у загальноміському Просторі молодіжних активностей «Мрію бути профі».

 

Родзинкою свята стало підписання між міською владою Черкас та Представництвом Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Меморандуму про співпрацю в рамках глобальної програми «Громада, дружня до дитини». Міський голова Черкас привітав усіх зі святом та передав керівникам ЗВО подарунки, презентовані компанією «Укравіт».

До всіх учасників дійства з вітальним словом звернувся і ректор університету Олександр Черевко:

— Нам сьогодні дуже важливо мати більше тем для єднання. А День Черкас — це свято кожного черкащанина. Вітаю керівників навчальних закладів і дякую за сподвижницьку працю. На нас із вами нині лежить велика відповідальність. Адже в Україні стартує реформа «Нова українська школа». Переконаний, що освітяни Черкащини не підведуть! Вітаю всіх і бажаю віри в себе, в рідне місто і в Україну!

Ректор презентував Черкаський національний університет, його успішну діяльність, зазначивши, що заклад вищої освіти упевнено йде до сторіччя.

— Щороку до нас вступають понад 2000 студентів. Сподіваюся, що сторіччя ми зустрінемо десятитисячним колективом! — наголосив він.

Творчий дарунок містянам підготував самодіяльний ансамбль народного танцю «Черкащанка» (художній керівник заслужений працівник культури Валентин Луценко) та дівочий вокальний гурт Черкаського національного (художній керівник народна артистка України Лідія Зайнчківська).

У цей час навчально-наукові інститути та факультети університету демонстрували городянам свої досягнення, залучаючи дорослих і дітей до інтерактивних виставок, пізнавальних вікторин і веселих конкурсів.
Студенти та викладачі ННІ природничих наук дивували малечу хімічними експериментами, екологічною казкою та демонстрацією під мікроскопом живих елементів. Навчально-науковий інститут фізичної культури, спорту і здоров'я проводив майстер-класи з масажу та навчав охочих реабілітаційній методиці на дошці Євмінова, на тренажері TRX. Для юних знавців історії та археології ННІ історії і філософії підготував виставку. Серед експонатів були археологічні знахідки та предмети стародавнього українського побуту.

Представники інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва наносили усім охочим аквагрим, організовували майстер-класи з плетіння волосся та проводили тренінг «Антистрес». Юристи ННІ економіки і права розповідали про особливості законів, а студенти спеціальності «готельно-ресторанна справа» навчали правильно сервірувати стіл. ННІ української філології та соціальних комунікацій дав змогу дітям і дорослим спробувати себе в ролі телеведучих, нагадав черкасцям українську поезію та народну мудрість. А майбутні книговидавці зацікавили перехожих гаданням на книгах та презентували посібники з підготовки до ЗНО.

Кращі фахівці ННІ іноземних мов проводили майстер-класи з вивчення мов світу. Психологічний факультет представив виставку наукових і науково-популярних праць, а студенти проводили для охочих арттерапії та психогімнастичну руханку. Факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем інформував про особливості IT-технологій тих, хто планує пов'язати своє життя з цією професією.

ННІ інформаційних та освітніх технологій залучали перехожих до участі у фізичних експериментах. І молоді, і малечі сподобалася виставка навчально-військових засобів кафедри військової підготовки університету. У свою чергу майбутніх науковців зацікавила презентація книг, посібників, робіт із краєзнавчої літератури наукової бібліотеки Черкаського національного.

Під час свята представники університету подарували присутнім позитивні емоції і яскраві враження.

Крім того, команда студентів-істориків Черкаського національного ще раз засвідчила високий рівень професійної підготовки в університеті, отримавши перемогу в загальноміському селфі-квесті «Знай місто краще»

 

 

 БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького