Де жінці шукати натхнення, як будувати стосунки та де брати енергію та сили — про це та багато іншого говорили учасники науково-практичного круглого столу «Психологія жінки: натхнення та творення».

Науковці, психологи, педагоги, громадські та політичні діячі, митці зібралися у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, щоб обговорити ці прості, але глибокі питання.

У межах круглого столу у НК № 1 ЧНУ ім. Богдана Хмельницького розгорнуто виставку черкаської художниці Тетяни Сосуліної.

Головним спікером була Інна Богословська, український політик і підприємець, депутат Верховної Ради трьох скликань, президент консалтингової групи «Пруденс» та голова Всеукраїнського громадського руху «Віче України».

Привітав учасниць зібрання ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко:

— У Черкаському національному університеті жінка посідає особливе місце. Адже серед наших викладачів жінки становлять 71 відсоток, а серед студентів їх 70 відсотків. Дуже активно працює наш Центр гендерних досліджень, який очолює директорка ННІ історії і філософії, професор Наталія Земзюліна. Вплив жінки відчутно зростає у всіх сферах життя. Цю тенденцію ми спостерігаємо і в європейських інституціях. Те, що жінка нині поряд із чоловіком у всіх сферах суспільного життя — безумовний успіх цивілізаційного розвитку суспільства. Сьогодні стосунки чоловіка і жінки — це рівність, яка переходить у партнерство. А в Україні це ще й пріоритетність родинних цінностей та самопожертва. Переконаний, що наша перспектива — у правильній побудові цінностей. І основна серед них — любов, бо це найвищий дар Божий!

Інна Богословська, яка вважає своєю основною діяльністю консалтинг, щедро ділилася досвідом та знаннями з черкаським жіноцтвом. Йшлося про потребу трансформації системи освіти, збільшення її практичної частини; про менторство, коучинг, особистісний розвиток; про нові форми і стилі управління у світі; про жіночий та чоловічий стилі управління; про емоційний та штучний інтелект.

«Освіта стає величезним полем для бізнесу, — переконана гостя. — І надзвичайно позитивно, що в Черкаському національному університеті запроваджується дуальна освіта».

Відверто говорили і про сокровенне: про стосунки між чоловіком і жінкою та про реальні психологічні практики для відновлення психоемоційного стану внаслідок емоційного вигорання.

Інна Германівна зізналася, що питання депресії є одним із найпоширеніших серед тих, з якими до неї звертаються. Вона поділилася практичними методиками відновлення енергії, відповіла на питання та запросила всіх до участі в жіночому форумі, який проходить цими днями в Черкасах.

— Завжди надихає людина, котра вміє власний життєвий досвід, свої перемоги і невдачі, кризи і піднесення перетворити у цілу філософію. Можна не з усім погоджуватися, але, однозначно, є чому навчитися і є над чим подумати, — зазначила організатор зустрічі, завідувач кафедри педагогіки і психології ЧНУ ім. Б. Хмельницького, доктор психологічних наук Інна Лук’янець.

Прес-служба Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького