Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зібрали понад 5 тисяч гривень на допомогу безпритульним тваринам.

Ці кошти допоможуть зробити важливу справу — встановити огорожу навколо тимчасового притулку і розмістити на території додаткові вольєри для тварин.

— Студентська рада Черкаського національного університету встановила десять скриньок для благодійного збору коштів. Студенти зібрали необхідну суму практично за кілька днів. І ми маємо привід вкотре пишатися нашими студентами, які нікому не відмовляють у допомозі, виявляючи доброту, чуйність та відповідальність, — говорить ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

Зібрані кошти витрачено на придбання матеріалів для огорожі навколо тимчасового притулку для тварин у Кам’янці. Про це розповіла президент Благодійного фонду «Life життя» Оксана Савіцька, ініціатор і координатор акції. За її словами, маленьке приміщення притулку створює обмеження щодо кількості тварин, яких волонтери забирають із вулиць. Тепер з’явилася можливість на огородженій території встановити додаткові вольєри і своєчасно надавати прихисток усім тваринам, які критично цього потребують.

Загалом у ЧНУ було зібрано 5176 гривень. Особливо відзначилися студенти ННІ природничих та аграрних наук, ННІ економіки і права.

— Ми завжди радо долучаємося до акцій на захист природи, тому благодійний збір коштів для безпритульних тварин наші студенти підтримали з ентузіазмом, — каже голова студентської ради ННІ природничих та аграрних наук Оксана Гречка.