Для здобувачів вищої освіти спеціальності 014 «Середня освіта» (014.05 «Біологія та здоров’я людини») кафедри клітинної біології та методики викладання біологічних дисциплін Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького було проведено заняття з методик навчання вчителем-практиком.

Заняття на тему «Навички 4К на різних етапах уроку біології: нові ролі й завдання вчителя» 25 березня 2024 року провела вчителька біології Черкаської спеціалізованої школи І-III ступенів № 3 Черкаської міської ради Черкаської області Людмила Довгаль.

Людмила Володимирівна — випускниця Черкаського національного. Вона переможниця черкаського міського конкурсу «Учитель року. Освітній тріумф», авторка проєкту «4К школа Genius Olympiad Ukraine», який переміг у 2023 році в конкурсі Грантів міського голови у галузі освіти. Також минулого року отримала премію Верховної ради України.

Людмила Довгаль поділилася зі здобувачами досвідом використання різних методик з метою формування в учнів навичок 4К на уроках біології. Наприклад, для постановки навчальних цілей вона показала можливості використання інтерактивної вправи «Знаю — хочу знати — дізнався»; для підвищення ефективності засвоєння теоретичного матеріалу, в тому числі й при роботі учнів із підручником, педагогиня рекомендувала проводити вправу «Шість капелюхів».

Крім того, Людмила Володимирівна провела майстер-клас щодо можливостей використання кубиків Рорі та інтернет-сервісу Kahoot на уроках.

ННІ природничих та аграрних наук