Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела дистанційне засідання.

Перший проректор Василь Мойсієнко та відповідальний секретар приймальної комісії Людмила Смалиус підбили підсумки вступної кампанії 2020 року.

Виокремили її ключові особливості — вступ в умовах пандемії, розширення переліку магістерських спеціальностей, для вступу на які передбачені ЄВІ та ЄФВВ, зменшення кількості поданих заяв та обсягу держзамовлення, збільшення порогового балу для вступу на низку спеціальностей.

Усі ці чинники призвели до незначного зменшення кількості вступників. Водночас, кількість тих, хто вступив на держзамовлення за широким конкурсом, зросла. Високим був також конкурсний бал абітурієнтів ЧНУ.

Також розповіли про новації вступної кампанії-2021 та профорієнтаційну роботу в умовах пандемії.

Підсумовуючи, голова вченої ради, в.о. ректора університету Олександр Черевко подякував за роботу членам приймальної та відбіркових комісій, директорам інститутів і деканам факультетів, які забезпечили проведення вступної кампанії. Поряд із цим він вказав на слабкі місця, прогалини в роботі та доручив врахувати це при проведенні вступної кампанії-2021.

— Потенціал нашого колективу високий. Нам потрібно розвивати університет, давати якісну освіту. Упевнений, ми впораємося з цим завданням, — зазначив Олександр Черевко.

Вчена рада прийняла також рішення щодо урочистостей з нагоди сторіччя університету. У зв’язку з карантинними заходами їх вирішили перенести з лютого 2021 року на травень 2021 року.

Проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк запропонувала низку заходів у межах відзначення пам’ятної дати. Члени вченої ради внесли свої пропозиції, які будуть враховані в процесі роботи. Було також внесено зміни до складу організаційного комітету з підготовки та відзначення 100-річчя заснування університету.

Питання забезпечення наукової діяльності озвучив проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко. 

Члени вченої ради затвердили персональний склад науково-експертної ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на 2020-2025 роки.

Одноголосно підтримали кандидатуру Ярослава Платміра, молодшого наукового співробітника науково-дослідної частини ЧНУ, для участі в конкурсному відборі на здобуття державної іменної стипендії найкращим молодим вченим із метою увічнення подій Революції Гідності. Ярослав Платмір — випускник ЧНУ, учасник АТО, отримав поранення під Донецьким аеропортом.

Також були рекомендовані до друку наукові і навчально-методичні праці, затверджені теми дисертацій та рецензенти для проведення експертиз дисертацій. Внесені зміни до складу редакційних колегій наукових видань університету, затверджені положення, зміни до них. Вирішили ще низку важливих питань життєдіяльності закладу вищої освіти.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького