Кафедра філософії та релігієзнавства навчально-наукового інституту історії і філософії чекає активних, креативних і амбітних молодих людей на навчання за спеціальністю 033 «Філософія».

У 2018 році в рамках загальнодержавного відкритого конкурсу Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького заплановано до набору 10 бюджетних місць на денну форму навчання за цією спеціальністю для здобуття освітнього ступеня «бакалавр».

Предмети ЗНО для вступу: українська мова та література, історія України, іноземна мова або математика.

Філософів у ЧНУ навчають із 2003 року. Протягом цього періоду було здійснено 10 випусків фахівців, які нині успішно працевлаштовані.

Абітурієнти, які оберуть спеціальність «філософія», після закінчення навчання здобудуть ґрунтовні знання з широкого кола філософських, соціально-політичних, культурологічних, соціологічних дисциплін, пройдуть практику в провідних освітніх закладах та установах галузі культури. Під час навчання студенти матимуть можливість організовувати культурні та соціально-просвітницькі проекти, брати участь у міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях, стажуватися на умовах академічного обміну у вищих навчальних закладах європейських країн. Проводитимуть соціологічні дослідження в Черкасах та області, отримають сертифікат Соціологічної асоціації України та ЧНУ ім. Б. Хмельницького, пройшовши курс навчання в «Школі інтерв’юера».

Здобуті за час навчання знання і практичні навички дають випускникам можливість працевлаштовуватися в органах державної влади, освітніх та науково-дослідних установах, засобах масової інформації, в сфері бізнесу і працювати зокрема на посадах:

  • Фахівець із проведення соціологічних досліджень;
  • Вчитель/викладач у загальноосвітньому, професійно-технічному та вищому навчальному закладах;
  • Фахівець у системі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування;
  • Консультант у політичних партіях, міжнародних та громадських організаціях;
  • Експерт із соціогуманітарних та суспільно-політичних питань; політтехнолог;
  • Журналіст, аналітик, редактор, контент-менеджер у регіональних і загальноукраїнських ЗМІ;
  • Науковець-дослідник у соціогуманітарній сфері;
  • HR- та PR-менеджер, менеджер з соціальних комунікацій.

 За детельнішою інформацією звертайтеся в 518 та 507 аудиторії НК №1 або за телефоном: 067-47-00-928

 

ННІ історії і філософії