Попри карантинні обмеження, у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького проводиться наукова робота. Результатом став захист докторської дисертації доцентом кафедри філософії та українознавства Українського державного хіміко-технологічного університету Наталією Ковальовою.

Наукове дослідження підготовлено у співпраці з фахівцями Інституту селянства, який діє на базі ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Наталія Ковальова з 2001 року є учасницею наукових заходів Інституту селянства: аграрних симпозіумів, численних наукових конференцій. Вона авторка статей у фаховому виданні інституту — часописі «Український селянин». Тож представлена до захисту дисертація «Селянська революція в Наддніпрянській Україні (1902–1922 рр.)» (науковий консультант — доктор історичних наук, професор Сергій Корновенко) стала закономірним підсумком багаторічної наукової діяльності Наталії Анатоліївни та істориків-аграрників Черкаського національного університету.

Основні положення дослідження було виголошено на 26-ти наукових конференціях різного рівня — викладачка побувала у багатьох містах України, зокрема в Києві, Донецьку, Одесі, Львові, Харкові. До опонування й рецензування дисертації долучилися відомі історики-аграрники з навчальних закладів та наукових установ Вінниці, Кам’янця-Подільського, Миколаєва, Києва, Полтави, Харкова, Умані, Кропивницького.

Результати дослідження Наталії Ковальової використовуються викладачами інших ЗВО для розробки навчальних курсів з аграрної історії, у дослідницькій діяльності молодих науковців та просвітницьких заходах з історії Української революції, ініційованих засобами масової інформації. Вона є висококваліфікованою викладачкою, яка залучена до наукових заходів і проєктів, обізнана з сучасними методологічними підходами у дослідженні та викладанні історії.

Керівництво Українського державного хіміко-технологічного університету вітає колегу з присудженням наукового ступеня доктора історичних наук і висловлює вдячність за співпрацю, доброзичливе ставлення до здобувачів і організацію захисту науковому консультанту Сергію Корновенку, історикам-аграрникам, керівництву ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, а також особисто ректорові Черкаського національного університету Олександру Черевку.

 

Джерело: сайт Українського державного хіміко-технологічного університету