Кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики ЧНУ ім. Б. Хмельницького провела низку заходів до Міжнародного дня грамотності.

Щорічно 8 вересня відзначають Міжнародний день грамотності — свято, що символізує досягнення всього людства, адже грамотність — це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного. Починаючи з 1966 року, ЮНЕСКО (Організація ООН із питань культури, науки та освіти) започаткувала це свято, намагаючись саме так мобілізувати міжнародну суспільну думку, активізувати зусилля, спрямовані на поширення грамотності. Його мета — продемонструвати важливість грамотності та хоча б базової освіти як незамінних інструментів побудови модерного суспільства.

У цей день організовують конференції, семінари, конкурси, диктанти грамотності, нагороджують найвидатніших педагогів. Кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики ННІ української філології та соціальних комунікацій традиційно проводить заходи, присвячені Міжнародному дню грамотності. Цьогоріч це: конкурс диктантів «Її величність Грамотність», експрес-опитування студентів та викладачів стосовно новацій «Українського правопису» 2019 року, екскурсія до книгосховища КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка».

Вивчайте рідну мову, дбайте про культуру слова, формуйте мовленнєві навички впродовж усього життя і завжди керуйтеся принципом «Бути грамотним — це модно!»

Автор: Кафедра українського мовознавста і прикладної лінгвістики

Фото: студент 2-ВБ курсу ННІ УФСК Андрій Найда