З 5 до 15 лютого проходив II (фінальний) етап І туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» в номінації «Українська мова та література». За результатами фінального етапу визначено переможницю, яка змагатиметься на всеукраїнському рівні. Нею стала Ольга Морокова, учителька Канівської спеціалізованої школи № 6, випускниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Свої думки стосовно конкурсу висловила голова журі обласного етапу – завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики професорка Людмила Шитик:

– У фіналі конкурсантки гідно продемонстрували вміння проводити дистанційний урок з української мови для учнів 9–10 класів та виявили розуміння концепції навчання інтегрованого курсу мовно-літературної освітньої галузі, реалізувавши методичну модель майстерки. Утішена, що перемогу здобула випускниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького (2013 року) Ольга Морокова, а лауреатками конкурсу, посівши II і ІII місця, стали Ірина Маранська (випускниця 2004 року) та Вікторія Шумкова (випускниця магістратури 2011 року).

– Усього за звання кращого педагога регіону змагалися 59 учасників, – розповів Суспільному керівник управління освіти і науки обласної військової адміністрації Валерій Данилевський. За словами посадовця, було кілька номінацій: географія, образотворче мистецтво, фізика, а також українська мова і література.

Поділилася враженнями про участь у конкурсі й Ольга Морокова, яка представлятиме Черкащину на всеукраїнському рівні:

– Це було надзвичайно цікаво, можливо, подекуди трішки й складно, але я дуже люблю випробовування, тому для мене це був досвід, цікавинка, новація. Я виходила вражена після кожного випробування. Нам допомагали, нас підтримували, на нас орієнтувалися. Ми стали однією великою конкурсною родиною.

Більше можна переглянути у відео:

 

Джерело: Суспільне:Черкаси