Журналісти-першокурсники зустрілися із випускником Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, відомим журналістом, а нині військовослужбовцем Максимом Гаптаром. Захід організувала кафедра журналістики, реклами та PR-технологій.

— Із соціальних мереж дізналася про те, що Максим повернувся для ротації. Відразу написала йому та запросила зустрітися зі студентами. Переконана, що розповідь Макса про війну стане для студентів і викладачів чинником, який спонукатиме й надалі волонтерити, донатити та цінувати тих, хто боронить нашу країну. Дякуємо всім захисникам, завдяки яким маємо змогу здобувати освіту, — поділилась завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко.

— Навесні був у Європі, бачив, що йде війна, зрозумів — потрібно повертатися в Україну, тут робота, сім’я. У квітні я ще не думав, що через кілька місяців буду в окопах, — розповів захисник України Максим Гаптар.

Зустріч проходила близько години, Максим розповідав про те, як наважився піти воювати, про події на сході України, про побут, ставлення до війни. Показував фото і відео зруйнованих сіл, тварин, які дуже часто приходили до військових. Студенти активно ставили питання, що ще більше заохочувало Максима до все нових розповідей. Тому година промайнула непомітно.

Своїми враженнями від спілкування з Максимом поділилася студентка 1 курсу Юлія Євтушевська. Вона зазначила, що після цієї зустрічі у неї стало ще більше надії на те, що перемога буде зовсім скоро, адже Україну захищають справжні воїни, патріоти своєї Батьківщини.

— Сильні люди в складні моменти завжди знаходять ресурси, щоб усміхатися, бачити світло й упевнено рухатися до Перемоги. Я постійно читаю дописи Максима про війну, які йому вдається писати у вільну хвилину. Тому вражає насамперед те, як він зміг навчитися сприймати війну, — підсумувала Тетяна Бондаренко.

Автор: студентка 2-Ж курсу ННІ УФСК Єлизавета Литвин

Фото: студентка 2-ВБ курсу ННІ УФСК  Ірина Захарченко