Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та Остравський університет (Острава, Чехія) — партнери. Відповідний договір про співпрацю підписали ректори Олександр Черевко і Ян Лата за підтримки проректора з наукової та інноваційної діяльності Олександра Спрягайла та директора ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Леоніда Нечипоренка.

Ініціаторкою та координаторкою є доцентка кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації, заступник директора ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Наталія Черненко.

Університет Острави був заснований 28 вересня 1991 року. Його витоки сягають 1953 року, коли в сусідньому місті Опава було відкрито навчальний коледж для майбутніх учителів початкової школи. Сучасний університет складається з шести факультетів і двох інститутів.

Університет Острави займається активною міжнародною діяльністю та співпрацює з понад 350 закладів вищої освіти в межах програми Erasmus +, в університеті навчається 1000 міжнародних студентів.

Заклади вищої освіти віднайшли спільних партнерів, що полегшить у майбутньому практичну реалізацію наукової складової угоди.

Першим кроком співпраці стало стажування в Остравському університеті доцентки кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Наталії Черненко.

Також представники Остравського університету — Мадар Растислав, доцент, доктор медичних наук, кандидат медичних наук, керівник Інституту епідеміології та охорони здоров’я, декан медичного факультету Остравського університету та Пастуха Далібор, доцент, MUDr., Ph.D., завідувач кафедри реабілітації та спортивної медицини Університетської лікарні та медичного факультету Остравського університету, взяли активну участь в конференції, що відбулася 30 листопада 2022 на базі кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Передбачаються також академічні обміни між викладачами, спільні видавничі проєкт, а також проводиться активна робота щодо обміну студентами у майбутньому.

Вітаємо викладацьку та студентську громаду університету з відкриттям нових можливостей професійного та культурного зростання.

ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я