Викладачі кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького  спільно з КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради провели лекцію-тренінг на тему «Домедична допомога при травмах».

У ній взяли участь випускники факультетів фізичного виховання — нинішні вчителі фізкультури та магістранти спеціальності «Біологія» («Спортивна фізіологія та реабілітація») — майбутні фахівці. Під час тренінгу пригадували невідкладну допомогу при механічних травмах, знайомилися з домедичною допомогою при чужорідному тілі в рані, сторонніх тілах в оці, зовнішніх та внутрішніх кровотечах. Відпрацьовували методики тимчасової зупинки зовнішньої кровотечі за допомогою спеціальних засобів: гумових джгутів Есмарха, турнікетів CAT та йому подібних механічних джгутів, імпровізованих джгутів-закруток. Порівнюючи окремі методики, обговорювали переваги та недоліки їх застосування.

Сподіваємося, що подібні тренінги нададуть впевненості у правильності своїх дій при наданні невідкладної допомоги чи на заняттях з фізкультури, чи загалом у побуті. Адже життя та здоров’я людини залишаються для нас незмінним пріоритетом.

ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я