Завідувач кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького  Віталій Дідук долучився до  всеукраїнського проєкту «Малюй Україну!» в межах  Всеукраїнської акції малювання муралів з нагоди Дня Конституції України.

Пляж біля колишнього цукрового заводу в Черкасах прикрасила активна молодь. Про це повідомляють кореспонденти ТК «ВІККА».  Близько 15 волонтерів за два дні  на території пляжу біля цукрового заводу створили патріотичний мурал.  

Куратори всеукраїнського проекту «Малюй Україну!» запропонували їм готову ідею для малюнка, але черкасці вирішили зобразити щось особливе.  Активісти сподіваються привернути увагу влади до пляжу, який облюбували містяни.

— Свого часу я на волонтерських засадах доєднався до багатьох спільнот, серед яких і «Бастіон на Дніпрі», — розповів Віталій Дідук. — Разом із екоактивістами ми впорядковували один із черкаських пляжів. Відгукнулися і на всеукраїнську ініціативу, у межах якої до Дня Конституції малюють патріотичні мурали. Нам запропоновано було шаблонний малюнок. Та ми хотіли чогось креативнішого. І тоді я запросив юного перспективного художника. Валентин Кудлай вже відомий як автор проекту «Черкащина – це Україна». Продаючи авторські листівки та постери, хлопець зібрав кошти для фонду «Повернися живим!». Саме він і розробив унікальний ескіз муралу. Таким чином вдалося створити автентичну роботу, дотичну до нашого міста.  — розповів Віталій Дідук.

Детальніше дивіться у сюжеті ТК «ВІККА»:

 

 

Джерело: ТК «ВІККА».

 І на «Суспільне Черкаси»:

 

 

Джерело: «Суспільне Черкаси»