Студенти вокальної студії "Voices" Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стали лауреатами II ступеня Національного дистанційного конкурсу вокального мистецтва «Талановита країна без війни».

Це дебют мистецького колективу, адже ідея об’єднати творчих та обдарованих студентів виникла в березні нинішнього року. Учасниками гурту стали студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій Ірина Захарченко та Анастасія Шостя, ННІ інформаційних та освітніх технологій Руслан Пархоменко, Олексій Ткаченко, Даніл Олійник та Поліна Панченко, ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва Надія Запрягайло. Керує роботою вокальної студії володарка Гран-Прі міжнародних та всеукраїнських конкурсів Яна Боровик.

Конкурсну пісню обрали із репертуару гурту «Жадан і собаки та Вертеп», «Діти». Ця композиція, народжена в перші дні війни, про надію та любов, про віру в те, що ми обов’язково переможемо, що якраз відповідає вимогам до конкурсних робіт, як розповіли самі учасники. Адже на конкурс потрібно було представити пісню, співзвучну реаліям нашого часу, почуттям людей, які переживають ці нелегкі часи.

Вітаємо наших студентів з успіхом та бажаємо подальших творчих перемог!

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького