Напередодні Всесвітнього дня інтелектуальної власності доцентка  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анжела Іржавська провела онлайн-тренінг для студентів 1-3 курсів «Як підготувати курсову роботу до перевірки в сервісі Unicheck?»

Мета заходу — допомогти студентам в питаннях  ефективної підготовки до захисту курсових робіт в умовах дистанційного навчання. Ставлення громадян до природного права — права інтелектуальної власності — є маркером суспільства на громадянськість. Отже, дотримання права інтелектуальної власності — ознака культурності та цивілізованості держави.

Мотивуючи студентів до згуртованості, організованості й стійкості у цей складний для нашої країни час, зустріч відкрив проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності, професор Сергій Корновенко. Зокрема, проректор наголосив на тому, що першочерговим завданням студентів сьогодні є відповідальне ставлення до здобуття знань, які в майбутньому вони зможуть застосувати для розбудови нашої держави та здатності діяти і думати по-новому.

Під час тренінгу учасники розглянули й обговорили такі актуальні питання: як правильно оформити курсову роботу для перевірки в Unicheck; як уникнути плагіату, текстових збігів і запозичень; як скласти список літератури та джерел за новими вимогами; як дотримуватися принципів академічної доброчесності; як зорганізувати себе і написати курсову роботу в умовах війни.

Наступний онлайн-тренінг для студентів 4 курсу на тему: «Підготовка кваліфікаційної роботи з дотриманням принципів академічної доброчесності»  відбудеться  26 квітня 2022 року, о 15.00, на платформі Класу «Академічна доброчесність» (код - 2d25oey) за ПОСИЛАННЯМ

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії