bgb
 
 
 
 
 

У Черкасах відбувся Героїко-патріотичний фестиваль літературно-музичних композицій «Герої без зброї». Учасники «Фабрики музичного мистецтва "Voices"» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до цього дійства та виграли Гранпрі фестивалю.

Метою проведення заходу була підтримка талановитої молоді, сприяння становленню української та європейської ідентичності, висвітлення героїзму захисників і захисниць та вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України.

Наші співаки показали високий рівень професіоналізму, продемонструвавши унікальну вокально-поетичну постановку, в якій поєднали пісні зі свого репертуару та поезії учасників колективу.

Учасників оцінювало професійне журі, до складу якого увійшли актор театру і кіно Віталій Іванченко, його дружина, актриса Маргарита Бахтіна, актор Черкаського обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка, а нині військовий Олександр Гуменний.

— Ми вдячні нашим захисникам за можливість ділитися своєю творчістю. У цій війні багато героїв і не всі вони носять камуфляж та автомати, наш святий обов'язок нести не забувати тих, хто захищає, оберігає, підтримує, допомагає, рятує, лікує, підіймає бойовий дух. Цей фестиваль став черговим прикладом того, що в нас одне велике серце і ми всі, кожен у міру своїх можливостей, наближає нашу спільну перемогу, — поділилася враженнями учасниця «Фабрики музичного мистецтва "Voices"» Анастасія Шостя.

Проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк зазначила:

— Передусім хочу подякувати департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради за підтримку і грантування молодіжних проєктів. Саме такі заходи виховують, обʼєднують, зцілюють. І звісно, пишаюся нашими студентами. Їхня літературно-музична композиція не залишила байдужих у залі. Біль за долю України та долю дітей війни вони прокричали й проспівали серцем. На екрані під час виступу колективу йшли кадри їхніх перших кліпів, знятих у 2022 році. І я ловила себе на думці, що вони значно виросли професійно і швидко, занадто швидко змужніли.

Варто зазначити, що всі колективи, які взяли участь у конкурсі, представили гідні композиції і заслуговують на вдячність та повагу! 

 

Фабрика музичного мистецтва "Voices"