Почесну відзнаку «За мужність» III ступеня отримав випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анатолій Виніченко. Він — випускник ННІ міжнародних відносин, історії та філософії 2018 року, нині ж воює у складі зенітного ракетного полку повітряного командування «Центр».

Указ про державні нагороди військовослужбовцям підписав Президент України, а вручив командувач повітряного командування «Центр» Повітряних Сил генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко. 

Про це інформує Служба зв’язків із громадськістю полку.

У повідомленні йдеться: «Держава і народ України дякує своїм захисникам за оборону рідної землі.

Славетний зенітний ракетний полк — мужній колектив професіоналів і нескорених людей. З перших днів повномасштабного вторгнення зенітники стійко боронять рідну землю від окупантів.

Вони першими у 2014 році стали на захист своєї країни, першими відбивали атаки ворога на донецькому напрямку, рятували людей та військову техніку, і перші зазнали втрат.

Зараз захисники і захисниці з честю і відповідальністю виконують бойові завдання на особливо важливих напрямках.

Вони рідко бачаться, але відчувають міцне плече один одного, і де б хто не був, разом з іншими родами та видами Сил оборони єдиним міцним кулаком нищать окупанта на всіх його підступах і йдуть до Перемоги!

Патріотично налаштовані та непохитні, навчені, впевнені у своїх силах військові успішно знищують повітряні цілі ворога і тримають небо під контролем.

Днями з нагоди Дня частини командувач повітряного командування "Центр" Повітряних Сил генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко від імені Глави держави вручив почесну стрічку "За мужність та відвагу" командному та особовому складу, як символ боротьби і незламності, волі та героїзму.

Присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих Героїв, згадали всіх поіменно та поклали квіти до пам’ятного знаку.

До дня створення військової частини очільник повітряного з’єднання вручив військовослужбовцям державні та відомчі нагороди, погони з нагоди отримання чергових військових звань. А також зазначив, що збереження життя і здоров’я кожного є найціннішим завданням сьогодення в боротьбі за нашу Батьківщину!

Нині  всі військовослужбовці повернулись на визначені бойові позиції, де продовжують боротьбу за нашу незалежність, волю  і свободу!»

Джерело: Повітряне командування «Центр»