Чотири студентки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочали семестрове навчання в Університеті імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща). Черкаський національний пов’язують із цим закладом багаторічні партнерські відносини.

Навчання розпочалося з традиційної для польських ЗВО інавгурації. Уряд Республіки Польщі продовжив стан передепідемічної ситуації, тому на святкування початку 2022-2023 навчального року в Університеті імені Яна Длугоша офіційні іноземні делегації від університетів-партнерів не були запрошені.

Очільник українсько-польського науково-історичного центру ЧНУ, доктор історичних наук, професор honoris causa Євген Сінкевич побував на урочистостях як приватна особа.

У цьому навчальному році Університет відзначає своє 52-річчя. За цей час пройдено шлях від Вищої державної педагогічної школи до Академії ім. Яна Длугоша, а далі — до Гуманітарно-природничого університету імені Яна Длугоша. І ось відтепер нова, найвища сходинка — Університет імені Яна Длугоша в Ченстохові. 

У цьому році в університеті також відкрито лікарський факультет.

Під час урочистостей 10 докторам та кандидатам наук вручили дипломи. Також понад 20 працівників Університету отримали високі державні нагороди (золотий, срібний і бронзовий хрест за заслуги, а також золоті, срібні і бронзові медалі за досягнення). На сьогодні в Університеті-партнері проходять стажування студентки ННІ міжнародних відносин, історії та філософії за програмою академічного обміну. Вони стажуються на програмі «Політичні студії», яка максимально наближена до їхнього фаху в ЧНУ.

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії