У жовто-блакитних тонах пройшов у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького випуск бакалаврів. Дипломи отримали 924 студенти.

Радість із ними прийшли розділити ректор університету Олександр Черевко, директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, викладачі та батьки випускників, а також почесні гості: заступник начальника Черкаської обласної військової адміністрації Олександр Шамрай, заступник міського голови Черкас Анастасія Чубіна, начальник управління освіти і науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський, народний депутат IV—VIII скликань Микола Томенко, голова обкому Профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Стеценко, настоятель церкви святих рівноапостольних Кирила і Мефодія отець Ігор.

Урочистості розпочалися підняттям Прапора України та прапора Черкаського національного університету. Цю почесну місію виконали випускники 2023 року, які вже мають вагомі досягнення: Ростислав Голубович, переможець Універсіади, національного чемпіонату серед молоді, член національної збірної України з легкої атлетики, Дар'я Загребельна, голова студентської ради університету у 2021–2022 роках, Сергій Овдій, стипендіат академічної стипендії імені Михайла Грушевського та Софія Завгородня, бронзова призерка кубка України з футзалу серед студентів.

Сумною традицією вже стало вшанування Борців за волю України. Цю почесну місію виконали випускники під композицію «Квіти мінних зон» у виконанні «Aабрики музичного мистецтва "Voices"».

Дипломи з відзнакою на Університетській площі отримали від ректора 80 випускників.

Ректор і почесні гості адресували їм теплі слова і побажання.

Творчі дарунки для них підготували колективи «Voices» (керівник Яна Боровик) та «Черкащанка» (керівник — заслужений працівник культури України Валентин Луценко).

— 924 випускники Черкаського національного університету сьогодні отримують дипломи бакалаврів. Це важлива подія у їхньому житті і в житті університету. Чотири роки, які ми разом прожили, були наповнені потрясіннями, тяжкими випробуваннями і для кожного з нас, і для України. Нам усім було непросто, а їм особливо — адже це лише початок їхнього життя, який мав би бути безтурботним і щасливим. Однак ми гідно пройшли цей шлях, разом вчилися жити в нових умовах, разом сумували і раділи, допомагали захисникам і всім, хто цього потребував.

Учора був опублікований свіжий консолідований рейтинг українських ЗВО-2023. ЧНУ нині посідає 24 місце серед 242 ЗВО України. Попри війну, це на 6 позицій краще, ніж минулоріч. Це результат спільної праці всього колективу. Тож вірю, що отримані знання стануть основою для професійного становлення нинішніх бакалаврів.
Ми пишаємося нашими випускниками, особливо тими, хто залишився в Україні. Вони гідні жити і працювати в мирній європейській державі. Але це поки що мрії. А реальність у тому, що сьогодні захисники України, серед яких — наші студенти, їхні батьки, випускники, викладачі — нині проливають кров за наше існування. Тож перші слова вдячності адресуємо їм.

А сьогоднішнім випускникам бажаємо миру і щасливої долі! — сказав Олександр Володимирович.

Випускники дякують за святкову атмосферу відділу виховної роботи, відділу інформації та зв’язків із громадськістю, проректорці з освітньо-виховної роботи та іміджевої діяльності Галині Гаврилюк, ведучим Анастасії Максименко та Андрію Косову, звукооператорці Анні Прокопчук, «Фабриці музичного мистецтва «Voices»» та самодіяльному ансамблю народного танцю «Черкащанка», студентці ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Єлизаветі Волошиній, Ларисі Горбенко.

Випускників також привітали в навчально-наукових інститутах та на факультетах.

 

БІЛЬШЕ ФОТО

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Олександра Гончаренко та Вікторія Литвин, студентки ННІ української філології та соціальних комунікацій, Анна Харченко, фахівчиня відділу інформації та зв’язків із громадськістю.