Напередодні канікул, студенти ННІ інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького мали змогу поспілкуватися з фахівцями-практиками в межах обраної спеціальності.

Завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Віталій Дідук запросив на зустріч представників компанії «EverLabs». Ця компанія спеціалізується на розробці рішень для стартапів, зокрема для логістики, SaaS та електронної комерції, які генерують постійний прибуток від мільйонів користувачів, підтримуючи клієнтів від запуску до виходу на ринок і далі.

Перше знайомство уже відбулося в межах науково-практичного семінару «TechnoSkills: Від програмування до автоматизації», організованого в співпраці з Інжиніринговою школою «Noosphere Engineering School» на тему «IT Project Manager: Insights, Responsibilities & Workflow». Запрошені спікери — Олег Пасько (Chief Executive Officer) та Ірина Гончаренко (Project Manager), познайомили безпосередньо з компанією та детально розглянули етапи проєктної роботи й роль Project Manager в досягненні успіху командою при виконанні проєктів.

Зважаючи на зацікавленість студентів, за тиждень було організовано екскурсію на локацію компанії.

— Приємно, що навіть звичайна екскурсія мала навчально-пізнавальний характер, адже головним елементом була чергова лекція від Олега Паська, Ірини Заруби (Recruiter), Анни Середіної (HRM) та Максима Гостроушка (Lead Backend Developer), що ще глибше занурило студентів у світ ІТ, розповів Віталій Дідук, — окрім важливих порад новачкам щодо успішного старту в професії, ми першими побачили розгорнуту презентацію професійних літніх курсів від компанії. Мені приємно було бачити, що студенти виявили бажання навіть влітку, впродовж канікул, долучитися до навчання.

Під час зустрічі також обговорено шляхи подальшої співпраці, що, безумовно, дозволить якісно вплинути на формування професійних компетентностей студентів.

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій