Низку важливих питань було вирішено на засіданні вченої ради, яке пройшло під головуванням ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка.

Передовсім члени вченої ради затвердили результати рейтингового оцінювання наукової діяльності науково-педагогічних працівників за 2022 рік.

Інформував із цього питання проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло.

Рішенням вченої ради в університеті було запроваджено посаду уповноваженого із захисту державної мови (на громадських засадах). Було також створено робочу групу для розробки відповідного Положення. Про все це йшлося у доповіді директорки навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Оксани Іванченко.

Про присвоєння вчених звань та про результати виконання плану роботи вченої ради доповіла учений секретар Любов Кібальник.

Проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк винесла на розгляд вченої ради перелік студентів-претендентів на отримання іменної академічної стипендії Президента України на І півріччя наступного навчального року.

Вирішено й інші питання стипендіального забезпечення, зокрема, встановлено ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами семестрового контролю.

За результатами засідання було запроваджено нову освітньо-професійну програму, затверджено оновлену редакцію Положення про приймальну комісію ЧНУ, зміни до Правил прийому у 2023 році, програми фахових та додаткових вступних випробувань, індивідуальні навчальні плани здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії.

Внесено зміни до складу редакційної колегії збірника наукових праць «Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького».

Ректор виконав і приємну місію — привітав членів колективу з отриманням вагомих нагород.

Нагрудний знак  Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення» отримала Лідія Кавун, професорка кафедри української літератури та компаративістики.

Нагрудним знаком Міністерства освіти і науки «Відмінник освіти» нагороджено Валерія Гриценка, директора навчально-наукового Центру цифрового розвитку та якості освіти.

Почесну грамоту МОН України отримала Наталія Земзюліна, директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії.

Наталія Зачосова, професорка кафедри менеджменту та державної служби нагороджена Грамотою МОН України.

Оксана Супруненко, завідувачка кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем, Анжела Іржавська, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин, Сергій Бондарчук, доцент кафедри хімії та наноматеріалознавства отримали Подяки  МОН України.

За особистий внесок у справу навчання й виховання дітей та учнівської молоді, значні особисті досягнення у науковій діяльності Почесною грамотою Малої академії наук України нагороджено Валентину Литвин, доцентку кафедри хімії та наноматеріалознавства. Валентина Анатоліївна також отримала Подяку Комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» за підготовку переможця II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

Такими ж подяками нагороджений і Юрій Присяжнюк, професор кафедри історії України — за підготовку переможця II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України та за вагомий особистий внесок у проведення цього конкурсу.

Подяки КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми ЧОР» ректор вручив і Наталії Ярмоленко, професорці кафедри української літератури та компаративістики; Олексію Марченку, завідувачу кафедри філософії та релігієзнавства; Станіславу Коваленку, професору кафедри  анатомії, фізіології та фізичної реабілітації; Валентині Мовчан, доцентці кафедри початкової освіти;  Андрію Касяну, помічнику ректора із зовнішньої комунікації та музейної справи.

Олександр Черевко привітав науковців і побажав надалі працювати на благо української освіти, науки і Черкаського національного.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького