На студентській секції круглого столу  «Передвоєнна політична криза 1939 року і початок Другої світової війни» було продовжено обговорення питань цієї тематики. Її учасники — магістри першого і другого курсу навчання, активні члени міжкафедральної студентської наукової проблемної групи «Актуальні питання світових війн ХХ століття» (керівники —доценти Олександр Овчаренко та Олена Сухушина). На секції були присутні також студенти 4 курсу.

Зі вступним словом до студентів звернувся Олександр Овчаренко. Він зазначив, що обговорення окремих питань дає можливість студентам ґрунтовніше засвоїти різні аспекти передвоєної політичної кризи в Європі 1939 року. Було б корисно і далі проводити засідання проблемної групи з питань подій першого періоду Другої світової війни.

На засіданні  виступили  Олександр Халімончик з доповіддю «Окупація Чехословаччини 1939 року», Вадим Дученко — «Проблеми Тешинської Сілезії та Підкарпатської України у передвоєнний період», Анна Жембровська — «Причини невдачі англійсько-французько-радянських переговорів влітку 1939 року», Володимир Порпленко — «Послаблення напруженості й урегулювання відносин між Німеччиною та СРСР (березень — серпень 1939 року)». У дискусії навколо зазначених тем брали участь студенти 4 курсу.

Засідання пройшло результативно і конструктивно. 

 

 

Олена Сухушина, заступник директора ННІ міжнародних відосин, історії і філософії