Викладачі та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до Всесвітнього обліку птахів. Міжнародні дні спостережень за мігруючими птахами проходили по всьому світу 5-6 жовтня. Акція проводиться з метою збору даних про мігруючі види птахів та привертання уваги до проблем охорони птахів.

Співорганізатор акції — управління екології та природних ресурсів Черкаської облдержадміністрації. Його спіробітники піготували для студентів та інших учасників конкурси із врученням призів. Акція відбулася за підтримки ДП «Дирекція парків».

Студенти і викладачі ННІ природничих та аграрних наук проводили спостереження за птахами в місті Черкаси в парку «Сосновий Бір». Під керівництвом викладачів вони ознайомилися з методикою обліку мігруючих птахів. Учасникам акції вдалося зафіксувати 32 види загальною кількістю понад одну тисячу птахів. Найбільш численними були птахи виду припутень, у яких проходила інтенсивна міграція. Мігрували також канюки звичайні, яструби малі, синиці великі та інші птахи. У парку побачили й золотомушку жовточубу — найменшого птаха України.

До спостережень охоче приєднувалися жителі міста Черкаси, які в той час відвідували парк.

 

Детальніше про це дивіться в сюжеті:

ННІ природничих та аграрних наук

Фото: Микола Борисенко