Благодійний захід «Наші донати їх зігрівають» завершив великий зимовий збір на підтримку студентів та випускників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, які захищають Україну в ЗСУ. 

Збір розпочали 8 лютого. За цей час на благодійний рахунок надійшло 104,2 тис. грн (281 транзакція). На благодійному заході зібрано 139, 4 тис. грн.

Не робили це упродовж минулого року, але сьогодні хочу назвати тих працівників і випускників університету, які відгукуються на всі наші збори, одні з перших перераховують кошти на підтримку військових ЗСУ. Це наші викладачі й працівники: Андрій Гусак, Юрій Присяжнюк, Валерій Гриценко, Ярослав Король, Наталія Остапенко, Володимир Атамась, Олександр Спрягайло, Світлана Тетеріна, Леонід Нечипоренко, і сотні інших, чиї донати менші, але такі ж важливі.

Ми вдячні всім нашим випускникам, хто долучається до збору. Передусім мова йде про Олексія Єгорова, випускника ННІ іноземних мов, Сергія Бєсєдкова, випускника ННІ інформаційних та освітніх технологій, та Сергія Косюка. Варто також відзначити активність мешканців студентського містечка, чиїми зусиллями зібрано близько 10 тис. грн. Окремі слова вдячності висловлюємо керівникам і учасникам «Фабрики музичного мистецтва «Voices», які за 2 концерти зібрали близько 20 тис. грн.

Куди «пішли» і «підуть» зібрані кошти? З початку 2023 року передано 70 тис. грн і придбано 3 генератори для військової частини А3335, придбано дальномір для Луганського прикордонного загону на суму 25,5 тис. грн. На благодійному заході на дрон для військового підрозділу Тимофія Легоняка передано 80 тис. грн. Колектив університету долучився і до збору на автомобіль для військового підрозділу Василя Отземка та перерахував на карту його дружини 20 тис. грн. Очікують відправки 80 тис. грн на прилад нічного бачення для підрозділу військової частини А0222.

Великий зимовий збір завершено. Але не припиняється наша допомога військовим. Випускники ЧНУ, студенти, хто сам знаходиться у лавах ЗСУ або чиї батьки зараз на фронтах України, можете звертатися з нагальними потребами до своїх дирекцій, деканатів, відділу виховної роботи чи будь-кого з проректорів університету. Будемо допомагати!

Наступний великий збір оголосимо у передвеликодні дні. Разом до Перемоги!

Галина Гаврилюк, проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності