Вийшла друком нова монографія «Перспективи використання синтетичних гумінових речовин та наноматеріалів на їх основі» авторства доцентки кафедри хімії та наноматеріалознавства Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Валентини Литвин.

У монографії узагальнено та систематизовано знання щодо можливих напрямків використання синтетичних гумінових речовин та наноматеріалів на їх основі. Зокрема детально розглянуто можливість використання вказаних речовин у медицині, ветеринарії, сільському господарстві, екології, каталізі тощо. Особлива увага зосереджена на використанні різних типів синтетичних аналогів гумінових речовин у нанотехнологіях, зокрема у ролі відновників та стабілізаторів у синтезі наночастинок благородних металів, а також в якості карбонової матриці при отриманні метал-карбонових нанокомпозитів перехідних металів. Проаналізовано переваги синтетичних гумінових речовин над природними матеріалами у синтезі наноматеріалів.

Книга призначена для спеціалістів в області хімії, сільського господарства, охорони здоров'я, екології, біології, а також для студентів природничо-наукових і технічних факультетів закладів вищої освіти, магістрантів, аспірантів і викладачів.

Щиро вітаємо Валентину Анатоліївну із виходом нової монографії та бажаємо подальших здобутків у науковій царині!

 

ННІ природничих та аграрних наук