Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела чергове засідання.

Розпочалося воно зі вшанування загиблих воїнів, випускників і студентів Черкаського національного. Далі були розглянуті питання порядку денного.

Попри виклики воєнного стану, університет функціонує і активно працює. Ведеться міжнародна діяльність. Про реалізацію міжнародних освітніх проєктів та грантових програм щодо удосконалення викладання в університеті поінформував перший проректор Василь Мойсієнко. А керівники проєктів «Еразмус+» — професорка кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Світлана Жаботинська, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри сучасних практик англійської мови Наталія Сливка — детально розповіли про участь університету у цих проєктах.

Університет активно готується до вступної кампанії-2022. Про суттєві зміни й доповнення, які відбулися у Правилах прийому до університету, доповіла начальник навчально-методичного відділу Людмила Смалиус.

Заступник головного бухгалтера, в. о. начальника планово-фінансового відділу  Анжела Пономаренко виступили з інформацією про вартість навчання за контрактом на 2022/2023 навчальний рік. Вчена рада постановила затвердити запропоновану вартість та передбачити можливості її коригування, враховуючи особливості функціонування університету в умовах воєнного стану та індекс інфляції, визначений  Кабінетом Міністрів України.

Члени вченої ради також прийняли рішення утворити окремий структурний підрозділ університету «Студентське містечко».

Було затверджено низку Положень, внесено зміни і доповнення до методичних рекомендацій, освітньо-професійних програм, тематичних планів,  програм вступних іспитів, фахових випробувань. Також рекомендували до друку наукові і навчально-методичні праці і вирішили низку інших важливих питань.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького