Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко та директорка ННЦ «Інститут міжнародної освіти» Наталія Андрусяк повернулися з Таджикистану, де перебували у складі делегації Міністерства освіти і науки України на чолі з Міністром Сергієм Шкарлетом.

За словами ректора, робоча поїздка пройшла дуже результативно.

— Ці дні були насичені перемовинами та зустрічами на найвищому рівні, — розповів Олександр Черевко. — Освітні послуги Черкаського національного університету разом із 80-ма ЗВО України презентували на велелюдній виставці «Навчайся в Україні», організованій у столиці Таджикистану Душанбе Українським державним центром міжнародної освіти МОН.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького уклав угоди про міжнародну співпрацю з Дангарінським державним університетом (м. Дангара, Таджикистан), Інститутом туризму, підприємництва та сервісу (м. Душанбе, Таджикистан), Таджицьким аграрним університетом імені Ширіншох Шотемур (м. Душанбе, Таджикистан). 

Дякую Міністерству освіти і науки Республіки Таджикистан та Надзвичайному і Повноважному Послу України в Республіці Таджикистан Василю Серватюку за організацію візиту та надання професійної площадки для презентації ЧНУ в Таджикистані.

Особисто Міністру освіти і науки України Сергію Шкарлету висловлюю вдячність за привнесення гарного командного духу в ректорський корпус.

Ректори Таджикистану вразили теплим прийомом та налаштуванням на конструктивну роботу.

Переконаний, що попереду — спільні взаємовигідні проєкти.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького