bgb
 
 
 
 
 

Нещодавно за консультацією щодо реєстрації авторських прав у Центр підтримки технологій та інновацій (TISC) Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького звернувся заступник директора черкаського ЦНАПу, журналіст Ігор Волошин.

Нещодавно посадовець видав свою дебютну книгу «Життя та пригоди кота Мелмана». Це оповідь для дітей молодшого шкільного віку, в якій ідеться про колись вуличного кота, який знайшов свою родину.

В основі книги — реальна історія кота Мелмана, якого взяла до себе сім'я Ігоря Волошина. Значна частина оповіді присвячена початку повномасштабної війни, від свого імені кіт Мелман розповідає про перші сирени, походи до укриття та волонтерство.

— Раніше я писав журналістські та наукові тексти, зараз вирішив спробувати себе в письменництві й зрозумів, що перш ніж переходити до серйозних речей, треба почати з дитячих книг, — розповідав журналістам видання «Про все» Ігор Волошин. Але, як виявилося, дитячі твори писати так само складно як і дорослі. Книга розповідає про життя і пригоди нашого домашнього кота Мелмана. Значна частина присвячена саме повномасштабній війні, тому, що пережила наша сім'я, тому, що, як мені здається, переживають тварини, адже книга написана від особи самого кота.

Книга «Життя та пригоди кота Мелмана» вийшла тиражем у 500 примірників у видавництві Юлії Чабаненко.

Нині в ЧНУ Ігор Волошин оформив заявку на реєстрацію авторського права на книгу. Допомогли це зробити майбутні правники під керівництвом директорки TISC, доцентки кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Наталії Попової.

— Охорона інтелектуальної власності — це серйозна та важлива справа! Отримання охоронних документів (патентів, авторських свідоцтв, свідоцтв на торгівельні марки тощо) допомагає захистити ваші твори, креативні розробки та бізнес від незаконного використання. Консультанти Центру завжди готові допомогти вам у цьому процесі. Пам'ятайте: реєстрація прав на ваші об’єкти інтелектуальної власності — це перший крок до їх надійного захисту та розвитку! — зазначила Наталія Попова.

 

Центр підтримки технологій та інновацій (TISC)