Починаючи з 2018 року, навчально-науковий інститут інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочинає підготовку студентів за спеціальністю «105 Прикладна фізика та наноматеріали».

По завершенню навчання випускники отримують кваліфікації бакалавра з прикладної фізики та наноматеріалів, технічного фахівця в галузі фізичних наук та техніки, техніка-програміста, техніка з автоматизації виробничих процесів. Конкурсні предмети ЗНО та вагові коефіцієнти для вступу на спеціальність «Прикладна фізика та наноматеріали»: українська мова і література – 0,2 (мінімальний бал – 100); фізика – 0,2 (мінімальний бал – 100); математика або іноземна мова – 0,45 (мінімальний бал – 100); атестат – 0,1; підготовчі курси університету – 0,05.

Підготовка випускників спеціальності «Прикладна фізика та наноматеріали» здійснюється з урахуванням сучасних потреб української економіки та працедавців. Освітня програма спрямована на підготовку фахівців широкого профілю, які зможуть працювати на посадах, що потребують практичної підготовки з фізики, математики, комп'ютерно-інтегрованих технологій, автоматизації та обслуговування комп’ютерних систем і комп’ютеризованих систем автоматичного управління процесами і пристроями. Для продовження освіти за кордоном кафедра фізики має багаторічних партнерів – університети Європи, Сингапуру, США. 

Випускники спеціальності «Прикладна фізика та наноматеріали» зможуть займати посади інженерів, розробників, програмістів, керівників проектів, наукових співробітників, працювати за напрямами: експлуатація та обслуговування автоматизованих виробничих комплексів, складних комп’ютеризованих науково-дослідних комплексів; розробка програмного та апаратного забезпечення; дослідження і розробка технологій матеріалів, компонентів електронної промисловості та інше. Ґрунтовна ІТ-підготовка дозволить по завершенню навчання працювати програмістами в різних установах, зокрема в банківській сфері; фахівцями з розробки та впровадження нових технологічних процесів на виробництві; науково-технічними експертами на підприємствах; викладачами у навчальних закладах різного рівня акредитації.

Кращі студенти матимуть змогу продовжити навчання в магістратурі й аспірантурі в Україні та за кордоном.

ННІ інформаційних та освітніх технологій