Традиційно 24 травня в усіх слов’янських країнах світу вшановують пам’ять святих Кирила і Мефодія, а також відзначають День слов’янської писемності та культури. З цієї нагоди в храмі святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, що на Університетській площі, відбулося святкове Богослужіння. Провів його настоятель церкви Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія отець Андрій Шиманович

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького просвітителів слов’янських народів шанують. На службу Божу, присвячену їхнім постатям, зібралися проректор із наукової, інноваційної та міжнародної діяльності, професор Сергій Корновенко, викладачі, працівники вищого навчального закладу та студенти. Разом із парафіянами храму вони помолилися за Україну. У свою чергу настоятель церкви благословив усіх освітян та тих, хто здобуває фах у Черкаському національному.

— Приємно, що сьогодні на святкове Богослужіння прийшли освітяни, представники Черкаського національного, люди, спільно з якими представники нашого храму проводять різні заходи, акції. Сьогоднішня служба Божа присвячена унікальним діячам, які своєю працею зробили неоціненний внесок в історію слов’янських народів. Саме вони обстоювали позицію про здійснення служби Божої рідними мовами вірян. Переклавши та адаптувавши Святе Письмо для слов'ян, Рівноапостольні донесли кожному, що немає мов Богоугодних. Є безліч мов, і кожною з них можна звертатися до Бога, спілкуватися з ним та просити допомоги, — наголосив отець Андрій Шиманович.

Завершилося Богослужіння святковим многоліттям.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького