До Дня закоханих 14 лютого студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ініціювала благодійний фотопроєкт «Червоне — то любов».

Тематичну фотозону було облаштовано в ЧНУ-хабі на першому поверсі навчального корпусу № 1. Усі охочі мали змогу за донат на підтримку Збройних Сил України зробити професійне фото.

Фотопроєкт допоміг «закрити» збір (80 тисяч грн) на два прилади РЕБ «Купол» і передати їх військовослужбовцям.

 

— Сьогодні всі зусилля спрямовуємо для допомоги нашим захисникам. Тому відсвяткувати День закоханих ми вирішили благодійним фотопроєктом. Нам прийшла ідея створити фотозону у вигляді червоного серця і запропонувати фотографувати усіх охочих за донати. Адже сьогодні маємо багато запитів від наших випускників, які на фронті воюють з російським агресором, — розповіла голова студентської ради університету Каріна Вовченко.

 

 

У благодійній фотосесії взяв участь також ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко:

— Під час повномасштабної війни всі заходи ми робимо благодійними і збираємо кошти на ЗСУ. За цей час ми вже зібрали й передали нашим бійцям на фронт понад 3 млн грн. Мета всіх цих заходів з одного боку допомогти фронту, з іншого – підтримати своє ментальне здоров’я. Ми формуємо здоровий дух, а здоровий дух переходить у переможний. У День святого Валентина хочу привітати всіх закоханих, бажаю щирості й взаємності у почуттях. А головне сьогодні бути в єдності, в позитивному загальному настрОї для того, щоб перемогти!

У доброчинному заході взяло участь багато студентів і для того, щоб допомогти Збройним Силам, а також познайомитися з новими людьми, знайти кохання та зафіксувати яскраві моменти на фотознімках.

Ми поспілкувалися з учасниками заходу та попросили поділитися враженнями.

 

Світлана Магулко, студентка ННІ економіки та права:

— Гарна фотозона, дуже сподобалася ідея благодійної фотосесії. Ми зможемо допомогти нашим ЗСУ і це не може не радувати.

Охоче робили фото за донати й викладачі університету.

 

Оксана Іванченко, директорка ННІ української філології та соціальних комунікацій:

— Про цей захід дізналася з університетського сайту, соціальних мереж та від студентів. Очікувала, що буде щось подібне на день Святого Валентина. Гарна ідея, тому що вона супроводжується збором коштів на ЗСУ, викликає приємні емоції. До того ж будуть гарні спогади, тому що жахлива війна врешті закінчиться і в спогадах про студентське життя залишаться не лише тривоги.

 

Зоя Сердюк, завідувачка кафедри математики та методики навчання математики, ННІ інформаційних та освітніх технологій:

— Ідея дуже хороша, прогресивна і на часі. А до того ж і задоволення отримали, тому що хороша фотографія це завжди приємний бонус. Але найважливіше — це благодійний збір для військових.

 

Галина Гаврилюк, проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності:

— Коли говорити про кохання, якщо не в студентські роки? Ми очікували сплеск емоцій 14 лютого. Вони вилилися в гарний фотопроєкт. Усі ж знають наступну стрічку вірша Павличка. Чорна журба супроводжує нас 721 день десятирічної російсько-української війни. Але сьогодні про любов…

Дякую всій команді, яка реалізувала проєкт, і нагадую про «24 гривні на Перемогу»!

УСІ ФОТО ТУТ

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Вікторія Коваль, студентка 2-PR курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Денис Коваль, студент 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій, Ірина Березенко, студентка 2-PR курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій