У виставковому залі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся майстер-клас з кераміки від викладача кафедри Івана Фізера.

Такі творчі заходи стали вже традиційними. Напередодні під час «Артка-Зустрічі» Іван Іванович вчив учасників робити керамічні іграшки «Свистульки». Цього разу студенти та гості кафедри ліпили чашки, які після висушування будуть покриті глазур’ю та продані на благодійних студентських ярмарках та аукціонах. Усі зібрані кошти підуть на підтримку Збройних Сил України.

Майстер-клас виявився дуже популярним серед студентів, які з цікавістю долучилися до процесу творчості та благодійності. Іван Іванович, детально пояснював студентам про техніку ліплення з глини, демонстрував та допомагав у створенні різних форм та візерунків. У результаті студенти створили унікальні чашки різних форм та візерунків.

Майстер-клас з кераміки був організований в межах культурно-мистецького проєкту кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Артка-Зустріч». Він мав на меті не тільки навчити студентів новій техніці роботи з глиною, але й збільшити усвідомлення студентів про соціальну відповідальність та важливість благодійної діяльності.

Учасники майстер-класу отримали задоволення від процесу створення мистецьких виробів.

— Дякуємо всім учасникам за їхній внесок у благодійну справу. Скільки нам вистачить сил та можливостей, будемо проводити подібні культурно-мистецькі заходи. Адже вони допомагають студентам не тільки розвивати свої творчі здібності та відчувати себе корисними членами суспільства, — зауважила завідувачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Лілія Полудень.

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва